zaterdag 25 februari 2023

Dag 5 naar Djibouti

De dag begon weer zonnig met een prachtige wind om op te zeilen. De wind varieerde echter wel van 3-14 kn. Vooral in het onderste bereik was het even aanpoten om de Ikinoo boven de 3,0 kn snelheid te houden. Uiteindelijk lukt dat niet en starten we de motor. Gezamenlijk met de ander vier boten varen we bijna twee uur op de motor.

Het blijft, ook na 7 jaren zeilen, nog steeds adembenemend.
We krijgen bezoek van een grote groep dolfijnen die een hele tijd met ons meezwemmen. Dit keer hebben we niet vergeten om er foto's van de maken. Zodra de wind om iets na vieren weer terug is, zetten we de zeilen goed, stellen de windvaan in en schakelen de motor uit. Voor het diner hebben we gebakken krieltjes met doperwtjes, knakworstjes, gesnipperde uit, mayonaise en curry. Wat een heerlijke combinatie blijft dat toch. Gedurende de nacht hebben we prachtig zeilweer met een wind uit het noordoosten kracht 8-14 kn.
Je krijgt er nooit genoeg van.
De Ikinoo vaart rustig met 5-7 kn naar zijn volgende waypoint. De gehele dag hebben we gevist echter niets gevangen. ’s-Middags hebben we om 16:00 uur LT het VHF-radionetje wat Sanne uitstekend leidt. Als afsluiting heeft ze een raadsel, waarvan ik het antwoord direct weet. Ik zeg echter niets omdat het anders voor de anderen niet leuk meer is om de komende 24 een oplossing te verzinnen. Als ik ’s-morgens wakker wordt is het opnieuw een zonnige dag met een prachtige wind van 9-13 kn.


Positie                   : 11°06.152’N 062°20.096’E
Log                        : 26.264 nm (135 nm gezeild, nog 1.182 nm te gaan)
Motoruren              : 639,6 h
Tijd                        : 09:00 uur LT 04:00 uur UTC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten