Ikinoo Crew

Even voorstellen, wij zijn Hans en Sonja, samen vormen wij de vaste crew van het zeiljacht Ikinoo.


Ik ben Hans, de schipper aan boord van de Ikinoo. Ik ben uit het bouwjaar 1955. Als jongentje van 12 heb ik leren zeilen op de Sloterplas in Amsterdam op BM. Samen met mijn broer heb ik een aantal jaren in onze eerste zeilbootje, een Flits, gevaren. Bij het ouder worden, is de Flits ingeruild voor een Hornet. Hiermee hebben wij een aantal jaren wedstrijden gevaren. Door omstandigheden is het zeilen hierna voor mij op de achtergrond geraakt.Tijdens een vakantie met Sonja is het plezier in het zeilen weer teruggekomen. Een weekje op een Turkse Gullit deed mij wegdromen naar mooie plekjes. De daarop volgende jaren werden dan ook besteed aan zeil cursussen bij de Zeezeilers van Marken en het huren van zeiljachten in Griekenland, Turkije en het IJsselmeer.

Totdat wij in 2012 onze Ikinoo kochten, het huis werd verkocht en de boot betaald. Onze dromen kwamen in eens heel dicht bij. Het werd nu niet meer de vraag, gaan we, maar meer de vraag wanneer vertrekken we. Dit alles ligt nu 3 jaar achter ons en de plannen zijn nu concreet. Samen met mijn meisje vertrek ik deze zomer voor onze wereldreis.


Ik ben Sonja, de co-schipper aan boord van de Ikinoo. Ook ik ben uit het bouwjaar 1955. Voor mij is het zeilen pas echt begonnen toen Hans met het idee op de proppen kwam om te gaan zeilen in Griekenland. Tot die tijd had ik nog nooit gezeild. Hij heeft mij verleid met zeilen in warme gebieden onder een mooie zonnige blauwe hemel. Het is maar goed dat hij mij eerst een aantal jaren in warme oorden heeft meegenomen, want zeilen in Nederland vond ik maar een koude natte bedoeling.


Door de aanschaf van de Ikinoo is het zeilen steeds leuker geworden. Wij zijn nu haast ieder weekend op de boot, ook in de wintermaanden. Hierdoor is het bootgevoel wel beter geworden. Een aantal reizen naar de Engelse Oost en Zuid kust heeft voor mij een wereld doen opengaan. Zeilen op zee vind ik veel leuker en meer ontspannen dan op het IJsselmeer. Dus op naar verre oorden en mooie culturen.