donderdag 7 september 2023

Sardinië dag 5

We naderen Sardinië vanaf de zuidzijde.
Als ik 's-morgens wakker word uit mijn 2e slaapperiode, dendert de Ikinoo nog steeds voort met 6-7 kn gemiddeld, met uitschieters tot ruim boven de 8 kn. We hebben nog steeds een mooie 15-21 kn wind staan. De golven zijn wat minder geworden, waardoor het leven aan boord ook weer wat comfortabeler is. We zijn de gehele morgen bezig om de nat geworden spullen in de zon te laten drogen. Gedurende de afgelopen 24 uur hebben we veel water over de boot en in de kuip gekregen, zelfs in de dinghy, die onder de giek ligt, is deels gevuld met water.
Onderweg zien we weer een prachtige zonsondergang.
De zonnehoesjes voor de voorste twee luiken zitten niet meer op hun plaats. Eentje zat er knel onder de spinakerboom, de andere is weggespoeld. In de loop van de dag neemt de wind af, ik zit zelfs een aantal uren achter het roer om nog enige voortgang te maken. Om vijf uur 's-middags is de pret over, we starten de motor en varen het laatste gedeelte van deze tocht op de motor naar onze ankerplek. In het donker naderen we voorzichtig de plek waar we voor anker willen gaan, PTA Della Salina. Om half elf ligt het anker vast in de grond. Tijd voor een biertje en een wijntje met een zak chips erbij.

Positie: 39°06.171'N 008°21.405'E
Log : 30.286 nm (74 nm gezeild)
Motor: 1.055,7 h
Tijd: 22:25 h LT 20:25 h UTC

Voor de statistieken van deze reis:

Gezeilde afstand: 642 nm
Aantal motoruren: 36,4 uur
Reisduur: 4 dagen, 14 uur en 25 minuten
Gemiddelde snelheid: 5,86 nm
Aantal gevangen vissen: we hebben wel gevist maar niets gevangen

Dit was voor ons een mooie tocht, wel wat oncomfortabel over een periode, maar over het algemeen hebben we goed kunnen zeilen. Helaas van het deel van de route langs de kust van Sicilië, waar de wind en de stroming tegen stond en waar voor het 2e gedeelte de voorspelde 12-20 kn uitbleef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten