zondag 22 mei 2016

De afsluiting van meer dan 37 jaar bij Sauter-NL

Donderdag 21 april 2016.
Eindelijk, is het dan zo ver, de dag van mijn afscheidsreceptie bij Sauter Nederland. Meer dan 37 jaar heb ik bij dit bedrijf gewerkt, een geweldige periode met hard werken en vooral op de juiste momenten nieuwe uitdagingen. Op deze dag zullen er nog twee collega's afscheid nemen die beide met pensioen gaan.

Maar eerst wat er aan vooraf ging. Het was de bedoeling om eind maart te stoppen met werken, dat lukte niet helemaal omdat ik de laatste 3 maanden te veel vrije dagen had opgenomen om mijn mast weer op te bouwen. Ik had dus nog wat blessuretijd waarin ik zaken moest afronden en overdragen, de laatste loodjes zogezegd. Op donderdag 7 april was het dan uiteindelijk wel zo ver, alle projectbestanden waren opgeschoond, alle e-mails verwerkt of opgeslagen in de project e-mailboxen en mijn PC was leeg. Wat overbleef was het uitzetten van mijn PC. Wat ik niet had verwacht kwam op dat moment, een overweldigend emotioneel gevoel bij het besef, dit is de allerlaatste keer dat ik dit doe. Met een brok in mijn keel drukte ik op mijn muis, klaar is mijn werkzame leven.


De dag van mijn afscheidsreceptie ben ik blij dat mijn beide dochters vrij hebben kunnen krijgen en aanwezig zijn. Het geeft enige steun bij de uren die komen gaan. De middag wordt gestart met alleen mijn collega's, er worden speeches gegeven en een stukje opgevoerd. Als afsluiting krijg ik cadeaus, bestaande uit 2 T-shirts met de opschrift Ikinoo-crew, een gouden hangertje van Christoffel, de patroonheilige van de reizigers en een prachtige bos met bloemen. Geweldig al die warmte en aandacht, ik geniet met volle teugen. Nadat een ieder wat te drinken heeft gekregen en er is geproost, komen langzaam de genodigde binnen. Vanaf dat moment ben ik constant in de weer met handjes geven, gesprekjes voeren, presentjes in ontvangst nemen en steeds weer opnieuw uitleggen waarom ik zo vroeg stop met werken. De wereld ligt aan onze voeten en nodigt ons uit haar te ontdekken waarbij wij ons huis, onze zeiljacht Ikinoo, mee op reis nemen. Ze zijn er allemaal, oud collega's, pensionada's, opdrachtgevers, onderaannemers. Veel van mijn relaties hebben de moeite genomen om te komen. Vanuit heel Nederland zijn ze er, zelfs de CEO van Sauter, de heer Karlen, heeft de moeite genomen om erbij aanwezig te zijn. Als de rij bijna voorbij is hoor ik van één van de gasten dat hij 1,5 uur in de rij heeft gestaan om bij mij te komen. Dit geeft mij een geweldig gevoel, een gevoel gewaardeerd te zijn en een gevoel van dankbaarheid. Aan eten en drinken kom ik nauwelijks toe, gelukkig zorgen mijn beide dochters goed voor me. Zo rond 20:00 uur loopt het op zijn einde. Samen met collega's worden alle cadeautjes in een aantal dozen ingepakt en in mijn auto geladen. Een geweldige dag is afgesloten, een dag vol emoties, speeches, mooie verhalen en afscheid nemen, ik had het voor geen goud willen missen. Ik heb niet aan alle mensen evenveel aandacht kunnen geven, daarvoor is de beschikbare tijd te kort. Ik ben ze echter allemaal heel dankbaar voor hun komst en voor al die warme en lieve worden. Veel mensen heb ik het verhaal verteld, leef je droom en wacht daar niet te lang mee, want voordat je het weet ben je oud en kom je tot ontdekking dat alleen het ouder worden is gelukt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten