woensdag 6 november 2019

New Zealand dag 10

We varen een groot deel van de dag op de motor, de wind is afgenomen tot 1-3 kn. De zee is helemaal glad waardoor we elke beweging van vissen en vogels kunnen zien. Als Sonja zit te mijmeren en over het water kijkt, ziet ze een waterfontein. Even later zien we, op een afstand van zo'n 100 meter, twee walvissen naast de Ikinoo zwemmen. Ze komen een aantal keren aan de oppervlakte en duiken dan weer onder. Voor het avondeten bak ik pannenkoeken. Op ééntje na gaat alles schoon op. Gedurende de nacht proberen we nog een beetje te zeilen, kortstondig staat er 7 kn wind uit het westen. Ook als de wind weer inzakt blijven we doorzeilen met een snelheid van 1-3 kn. Het heeft geen zin de motor te starten omdat we anders veel te vroeg in New Zealand zijn. We komen in principe 6 uur te vroeg aan, deze moeten we op zee zien te overbruggen.
Een prachtige zonsopkomst boven de kust van New Zealand
Om 00:00 uur LT varen we de territoriale wateren van New Zealand binnen. We melden ons, via VHF16, bij Maritime Radio, die na wat details te hebben gevraagd, ons welkom heet. Daarna blijven we dobberen tot 03:00 h LT. We starten de motor en varen rustig naar onze bestemming in Opua. Bij zonsopkomst zien we de kust van de Bay of Islands onder een prachtig opkomende zon. Wat een prachtig welkom door moedertje natuur. We volgen de boeien lijn naar de jachthaven in Opua. Om 07:00 h LT liggen we vast aan de Q-steiger van de Bay of Islands Marina. Hier moeten we wachten totdat alle instanties zijn langs geweest en we zijn ingeklaard.

Positie : 35°18.783'S 174°07.339'E
Log : 18.016 nm (We zijn gearriveerd)
Motor : 3.444,2 h
Tijd : 18:00 h UTC (07:00 h LT)

We hebben in totaal 1.220 nm gezeild, 40 nm meer dan de geplande route. Door het gebrek aan wind in de laatste dagen, hebben we 48 uur op de motor gevaren. We zijn voor deze route 9 dagen, 22 uur en 15 minuten onderweg geweest. De foto's die zijn geplaatst bij de verschillende dagen van deze oversteek, zijn er later aan toegevoegd, dus niet geplaatst via de SSB-radio.

----------
Sent via SailMail, http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten