dinsdag 25 september 2018

Naar Colombia dag 2


Gedurende de rest van de nacht is de wind mooi constant. Beide draaien we onze wachten. We zitten nog niet goed in ons ritme, iets wat elke eerste nacht niet echt lukt. Gelukkig is de wind ons gunstig gezind en varen we met een gemiddelde van 5,0 kn door de nacht. Gedurende de ochtend wordt, door het krimpen van de wind, onze koers steeds iets zuidelijker. We volgen op gepaste afstand de kustlijn. We blijven daarbij minimaal 10 nm uit de kust. Wel zo rustig als je op de windvaan vaart. Doordat de wind is toegenomen varen we overdag met een gemiddelde van ruim 7,0 kn.
We hebben geen zin om te vissen, dus de hengel blijft in de standaard. Rond 14:00 uur LT Aruba, gijpen we opnieuw en verleggen onze koers meer naar het westen. Dan ineens zie ik grote dolfijnen naar ons toekomen. Ik roep Sonja en wijs naar de richting van waaruit ze komen. Het zijn prachtige dieren die wel zin hebben om met onze boot te spelen. Door de hoge golven zien we ze in de golven naar ons toekomen, waarna ze onder de boot doo zwemmen en vervolgens voor de boot de meest mooie capriolen maken.
Ze blijven zeker twee uur met ons meezwemmen. Geweldig om dit weer mee te mogen maken. Het lukt mij om een aantal prachtige foto’s te maken. Het avondeten bestaat vandaag uit een koude vleessalade met brood, heerlijk ligt verteerbaar. Met enige regelmaat hebben we via de marifoon contact met de Zwerver en heel af en toe met de Ocean Goose. Voordat het donker wordt, besluiten we het 2e rif erin te zetten. Zo varen we behouden de nacht in en kunnen we eventuele toename van de wind goed aan. Direct na het eten doe ik een kort slaapje van een uur, waarna de wachtdienst ingaat. Zo varen we rustig de nacht in,  met 2 riffen in het grootzeil en de yankee vol bij.

Positie  : 11°37.056’N 073°32.908’W
Log         : 12.284 nm (134 nm, het log wijkt 8% af)
Motor   : 3.127,3
Tijd        : 04:00 UTC (00:00 uur LT)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten