donderdag 14 december 2017

Dag 15

De eerste tonijn is er direct een van een mooi formaat
Ronduit, wat een superdag was dit vandaag, een voor de top tien van zeildagen. Zoals gisteren reeds beschreven was er in eens meer wind, veel meer dan dat er was voorspeld. De voorspellingen gaven al dagen achter elkaar aan dat de verwachte windsnelheid zo rond de 8kn zou zijn, afnemend naar minder dan 5kn als we meer richting kust zouden zeilen. Niets is minder waar, we hebben continu 15-20kn wind. De Ikinoo is helemaal in zijn element. Zoals het er nu naar uitziet zijn we morgen ochtend bij de uiterton van de Suriname rivier. Een nieuw hoogtepunt van deze reis, na 3 kunstaasjes te hebben verspeeld aan te grote en te sterke vissen, heb ik nu een tonijn gevangen. In de middag ging ineens de molen lopen. Dit keer kon ik de snelheid wel beperken. Al snel was ik in gevecht met deze vis. Na een hele tijd van geven en nemen kwam hij eindelijk in zicht. Een mooie tonijn. Met de vishaak kon ik hem aan boord krijgen. Een tonijn van 75cm. Er kwamen vier prachtige files vanaf. Dat wordt smullen.
Het resultaat na het fileren van de tonijn
Deze avond hebben we dus tonijn gegeten, het voorgerecht bestond uit rauwe tonijn tartaar met wasabimayonaise en als hoofdgerecht gegrilde tonijn. Moe maar voldaan gaan we de nacht in. Gedurende de nacht neemt de wind nog wat verder toe.
We besluiten de zeilen wat te reven omdat we anders te vroeg bij de uiterton zijn. Dit lukt allemaal prachtig. Om 08:00 LT zijn we bij de uiterton. Via de rivier monding verlaten we de zee. We worden getrakteerd op onze eerste tropische bui, het water komt met bakken uit de hemel. Daarna knapt het snel op, zodat we een prima tocht hebben naar Domburg. We zijn onder de indruk van wat we allemaal zien langs de kanten van deze rivier.
Bij Parimaribo varen we onder de brug door, het voelt als een warm welkom. Om 17:30 UTC, 14:30 uur LT, liggen we vast aan onze mooring in Domburg.

Positie : 05°42'.206 N 055°04'.852 W
Tijd : 17:30 UTC
Dag afstand : 131 Nm tot 12:00 UTC,
Dag afstand resterend: 29 Nm tot 17:30 UTC
Nog te varen : 0 Nm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten